31 januari 2009

Ännu en grytlappVissa bakar bakelser, vissa virkar dem och har dem som prydnader eller låter sina barn leka med dem, jag virkar dem på grytlappar.

Japp, ännu en grytlapp är klar. Även den här har jag gjort mönstret till själv och den fick även en kant som är gjord av mer än bara fastmaskor för att virka ihop fram-och baksida. Den här är jag faktiskt riktigt nöjd med. Jag blir självklart glad över era komplimanger om sådant jag inte är lika nöjd med, det får mig ju att tro att sakerna inte är helt misslyckade i alla fall, men allra bäst känns det ju när jag är nöjd själv. Eller nä, allra bäst skulle det nog kännas med komplimanger för sådant jag själv är nöjd med ;-)

30 januari 2009

En förfrågan

En av de saker jag pluggar just nu är projektarbete. Kortfattat går mitt projektarbete ut på försäljning, hur man gör för att öppna en egen affär, skapa ett eget märke och hur man säljer saker på mindre etablerad nivå. I projektarbetet ska jag ha en del intervjuer med folk från alla "nivåer".

Några av er som kan tänkas läsa här har jag redan kontaktat, men jag skulle vilja ha med några fler. Om någon av er som läser här säljer saker, oavsett om det är privat eller i egen affär, oavsett om ni säljer någon enstaka sak per år eller 100 saker i månaden, så undrar jag om någon av er skulle vilja ställa upp på en intervju. Det handlar i så fall om 14 frågor, eventuellt någon följdfråga om det är något mer jag undrar över, som jag i så fall mailar till er.

Om någon vill ställa upp så kan ni skicka ett mail till cattislundgren@hotmail.com eller, om ni hellre vill det, skriva er mailadress i kommentarerna så skickar jag frågorna till er.

Jag skulle bli väldigt tacksam!

28 januari 2009

Elefant-tävlingHos Solig kan man just nu vinna en av dessa söta elefanter.

Det är många med och tävlar, men eftersom jag fullkomligt älskar elefanter och samlar på dem så gör jag ett försök i alla fall! Någon gång måste det ju vara min tur att vinna! :-)

26 januari 2009

GräddbakelseEfter mycket om och men och sjuk hit och dit en hel vecka är jag äntligen klar med mitt senaste verk, en grytlapp. Jag vet inte om det syns, men det som är på ska föreställa en gräddbakelse. Jag är väl inte helt nöjd, kan jag inte påstå, men jag tycker att den är rätt ok med tanke på att det är första gången jag gjort den här typen av mönster och samtidigt den första gången jag virkar den typen av mönster. Det är fram-och baksida som är ihopvirkade med fastmaskor.

Nu ska jag göra en grytlapp till. Turkos och vit ska den bli, men jag vet inte vad jag ska göra för mönster. Blir ju smått galen på min fantasibrist. Vill att det ska vara köksrelaterat, men en turkos kastrull lär ju inte bli särskilt snygg. Det får nog bli en bakelse till, men lite annorlunda. Önskar att jag hade lite fler färger i det här garnet hemma... Jag har ju en jättebra idé på vad man skulle kunna ha på en grytlapp! Nåja, det får bli ett framtida projekt.

20 januari 2009

Kitschigt!Nu när jag börjat skolan igen blir det inte riktigt lika mycket gjort som tidigare. Har varit sjuk de senaste dagarna också, så jag har inte riktigt orkat göra något alls. Har mest legat ihopkrupen under en filt i soffan. Denna kitschiga pryl har jag i alla fall fått klar nu!

Vad kan det då vara? Jo, ett tampongaskfodral! Blev så trött på fula tampongaskar som stod på hyllan och störde, så jag tänkte att jag får fixa något att ha dem i istället. Kanske blev den i det kitschigaste laget, men den ska ju vara inne på toaletten, och på toaletten och i badrummet tillåter jag mig att vara riktigt kitschig. Den kan nog vara en färgklick i ett vitt badrum också.

Mönstret gjorde jag själv. Inte perfekt, men det duger, tills vidare. Får ursäkta den usla bilden också, jag vet inte vad som hänt med min kamera. Och dåligt vinterljus ska vi ju inte prata om... Ge mig vår!

AwardDenna fina award fick jag från Veronica med bloggen Ulliga gulliga saker

Jag skickar den vidare till:

Mamma till 3 busiga killar
SNODDAS och
Stjernfalls blogg

14 januari 2009

Vinn en korgHos Lilla Vicke Vire kan man nu vinna den här fina korgen. Självklart är jag med och tävlar!

Har skaffat mig en besöksräknare till min blogg också, så vi får väl se vad det blir av det. Synd bara att jag inte hade den från början, men så kan det vara.

Nu ska jag se på en dokumentär om Winnerbäck på SVT1.

13 januari 2009

Varmt om händerna

Efter att först ha repat upp en hel vante så är nu båda mina virkade vantar klara. Man kan nog säga att mönstret är mitt eget. Den första gjorde jag efter mönstret i Väldigt Virkat, men eftersom den inte passade mig alls så blev det som jag blev. Första gången jag gjort något utan mönster, men inte den sista. Detta ska nämligen bli en del av mitt projektarbete under våren, om nu läraren godkänner det. Det ska bli riktigt kul! Och visst blev de väl fina?
Som ni ser så passar de som handen i handsken (ja, så rolig kan jag vara såhär framåt kvällen).


Matchar min halsvärmare gör de också!

(Fråga mig inte varför det första blev understruket. Det bara blev så, utan att jag gjort något.)

En till award


Jag har fått en award till! Jag blir absolut glad och tacksam, men jag kan inte bestämma mig för vem jag ska skicka den vidare till. Alla bloggar i min lista där till vänster förtjänar den, så alla får den, helt enkelt.

"Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!!

Kopiera in texten o bilden i din blogg och skicka sedan vidare utmärkelsen till åtta andra bloggare."


11 januari 2009

Att göra om eller inte...

Jag gjorde en vante som skulle matcha min halsvärmare. Jag inspirerades av damvantarna från Väldigt Virkat av Erica Laurell och visst blev den fin... Men alldeles för stor! Visst, jag använde Eskimo istället för det som rekommenderades, men ändå...

Fördelen är ju att jag kan vifta på fingrarna i den. Nackdelen är att den faller av handen så fort jag riktar den nedåt. Har funderat på om jag ska påbörja nästa vante eller repa upp den här och göra den mindre och medan jag skrivit nu har jag kommit fram till att det blir att repa upp. Nog för att jag gillar att kunna röra fingrarna, precis som Pippi Långstrump tyckte om att kunna vifta på tårna, men jag vill ju inte riskera att tappa vantarna i en folksamling eller något sådant. Nåja, that's life! Man ska väl lära av sina misslyckanden, och det har jag jag absolut gjort!

Någon bild på mitt misslyckande bjuder jag inte på, men dessa vantar går väldigt snabbt att göra så ni får snart se den första i rätt storlek i alla fall.

Min bror och Fred kom förresten överens med en gång, så att Fred skulle flytta tillbaka hem igen är nog bara att glömma. Kul när det man gör blir uppskattat!

(Förresten, hur får man en besöksräknare i bloggen?)

Varmt om halsen


Jag inspirerades av Hello Mustafa och gjorde mig en egen halsvärmare. Eskimogarn, 35 maskor på stickor nr 10 och sen rätstickning tills jag var nöjd med längden, på med ett par bruna knappar (som tyvärr inte syns på bilden) för att matcha min bruna kappa och sen var det klart. Hur enkelt som helst och ändå så snyggt! Inte ens knapphål behövdes eftersom det bara är att sticka in knapparna i en maska. Just nu får det räcka, men det kan nog bli fler till nästa säsong. Det är ju kul att ha lite olika färger att variera med!

I bakgrunden syns en annan handgjord sak. Det är dock inte jag som gjort den, utan min kära son som ritade en teckning till sin mamma.

09 januari 2009

Tävling


På Veronicas blogg, Ulliga gulliga saker, kan man just nu vinna de här söta tofflorna. De ska passa på en 1,5-åring och det har ju inte jag. Jag har en 2,5-årig pojke och en tjej på snart 6 månader. Men tofflorna ska ha stl 23 och sonen har 22 så de kan nog passa på honom ändå och om inte så kommer ju dottern att växa i dem, så jag ska absolut tävla om dem!

08 januari 2009

Projekt Dudy Dude

Här är det, projekt Dudy Dude. Trasslet skulle bli till dreadlocks, solglasögonen skulle hamna i hans ansikte och ja, ni ser ju var alla delar sitter. Han tog lång tid att göra, men det var det värt. Det värsta var trasslet, dreadsen. Lätta att virka, men det blev tråkigt efter ett tag och ett helvete att sy dit. De gjorde även huvudet så tungt att det bara hängde, oavsett vad jag gjorde, så det slutade med att jag stack ned en blompinne genom huvudet och ner i ryggen på honom. En väldigt primitiv steloperation.Jag kallar honom Fred. För tillfället bor han hemma hos mig i bokhyllan, men så småningom ska han flytta hemifrån och dela lägenhet med min bror.Fred håller på med såna här saker. Det gör inte min bror, men jag tror att de ska trivas bra ihop ändå. Min bror sjunger i ett reggaeband och när jag fick syn på mönstret på Fred kom jag genast att tänka på honom. Brorsan vet att han ska få en present, men inte vad, så vi får väl se hur det går. Skulle Fred bli alltför stökig så får han väl flytta hem igen, men jag tror nog att brorsan kommer att bli nöjd över att få en rumskompis.
Fred gillar även coca cola, precis som sin skapare, och därför var det ett ypperligt tillfälle att fota honom just när han drack cola, då kan ni ju se hur stor han är!Mönstret hittade jag på etsy. Som vanligt gjorde jag vissa ändringar. Exempelvis använde jag större nålar än vad man skulle enligt mönstret. Jag ville göra honom lite större, men jag trodde inte att han skulle bli såååå stor. Nåja, jag är ändå väldigt nöjd med Fred och han kommer att bli saknad när han flyttar hemifrån.

Tillägg: Jag pysslar inte heller med såna där saker som Fred håller på med. Förutom att dricka cola då :-)

Projektet avslutat

Nu är jag äntligen klar med det som sysselsatt mig ett bra tag. Alla delar är färdigvirkade och ihopsydda. Det har tagit mig hela kvällen, jag stack mig i fingret så att det började blöda och en hel del fula ord har kommit över mina läppar, men nu när den är klar är jag riktigt nöjd!

Bild på det hela kommer imorgon. Tog ett par bilder nyss, men de blev inte bra så jag väntar tills imorgon när det är dagsljus för att göra den rättvisa.

Woho! Äntligen!

04 januari 2009

Projekt, fjärde delen


Här kommer fjärde delen på mitt lilla projekt. Den största delen hittills (förutom trasslet), men ändå den som gått snabbast att göra. Men det som är stort är ju inte så pilligt och många varv är ju likadana så det beror väl på det.

Det hela börjar nu närma sig sitt slut. Några småsaker till att virka bara, sen ska allt sättas ihop. Är det något jag inte tycker om så är det just att sätta ihop saker. Tråkigt pillgöra! Att se resultatet när det är gjort är däremot kul.

03 januari 2009

Projekt, tredje delen
Här är tredje delen i mitt lilla projekt. Eller stora. Förutom barnens filtar så är detta det största jag virkat. Och ska jag vara ännu mer korrekt så borde jag väl skriva tredje, fjärde och femte delen, men det får vara. Tre smådelar får helt enkelt bli en del.

Jag antar att man nu kan ana vad det är jag håller på med.

01 januari 2009

Projekt, andra delen


Här kommer den andra delen av det jag pysslar med nu. Gick mycket snabbare att göra än den förra, trasslet. Det gick inte åt lika mycket garn heller, knappt ett halvt nystan. Till trasslet gick det åt 2,5 nystan. Jaja, jag ska inte tjata om det. Ni förstår säkert hur trött jag var på det.

Nytt år förresten. Jag ser fram emot det. Jag ska söka in till floristskolan och jag ska utveckla mitt virkande och stickande. Det kommer att bli hur bra som helst!