31 december 2008

Projekt, första delen


Detta är vad jag sysselsatt mig med den senaste tiden. Trassel! Ja, det är väl vad det ser ut som i alla fall, trassel som täcker min hand. Det är en del av en sak jag håller på att göra.

Det har varit jul med förberedelser inför en julafton med släkten här hemma och sedan middagar och umgänge hemma hos släktingar så det har inte blivit så mycket virkat får jag väl säga, men jag har i alla fall hunnit med lite varje dag. Det har gjort att jag suttit med detta trassel varje dag i över en vecka. Gissa om jag är trött på det! Nu är klockan mycket, men jag ville bara bli klar med det så jag satt ända in på natten. Och klar blev jag. Äntligen! Nu är det bara resten som ska göras, men det är inget trassel så det ska bli kul. Får se om jag hinner göra något imorgon (eller idag om man ska vara korrekt och titta på klockan) när det är nyårsafton eller om det får vänta till nästa år.

Gott nytt år på er allihop!

22 december 2008

Chokladkanin


Här är min senaste skapelse, en kanin. Mönstret hittade jag på lionbrand. Som vanligt blev min lite annorlunda. Exempelvis satte jag knappar som ögon (någon som vet var man kan köpa ögon till sina amigurumis?) och så fick min en halsduk som jag virkade av stolpar och fastmaskor.

Jag har tänkt att min dotter ska få den, men känner jag min son rätt så kommer han att lägga beslag på den, som med allt annat. Lyckligtvis är min dotter bara 5 månader så än så länge märker hon inte av det.

19 december 2008

Award


Jag har fått en award från Veronica som har bloggen Ulliga gulliga saker med motiveringen:

"Den här bloggen byggs och fylls av NÄRHET,
närhet i rum, tid och förhållande!
Dessa bloggare är osedvanligt charmerande och söta,
och syftet är att finna och att vara vänner.
De är inte upptagna av utmärkelser och själviskhet.
Vårt hopp är att när banden genom dessa utmärkelser är knutna,
kommer ännu mer vänskap att ha fortplantat sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!"


Tack snälla, jag bockar, bugar och niger. Känns extra kul eftersom min blogg är så pass ny också. Eftersom jag inta har så mycket kontakt med så många "pysselbloggare" än så känns det lite svårt att skicka den vidare, men den som får den är:

Fräcka Frökens pyssel.

17 december 2008

Hur mössan gjordes

Jag kan ju tala om hur jag gjorde mössan.

Till min sambo, som varken har stort eller litet huvud, lade jag upp 116 maskor på 3,5, 40 cm rundstickor. Jag gjorde sedan 3 räta, 2 aviga maskor varvet runt (det blev ju någon maska mer eller mindre i slutet av varvet, minns inte vilket jag valde) och fortsatte så i ca 3 cm. Sedan fortsatte jag med att sticka enbart räta maskor som på rundstickor blir slätstickning. Min sambo ville ha mössan tight så jag stickade 19 cm innan jag började minska.

Minskning:
Varv 1: två räta maskor, sedan 2 maskor tillsammans, 2 räta maskor, 2 maskor tillsammans, fortsätt så varvet ut.

Varv 2: vanliga räta maskor hela varvet.

Varv 3: 1 rät maska, 2 maskor tillsammans, 1 rät maska, 2 maskor tillsammans, fortsätt så varvet ut.

Varv 4: Vanliga räta maskor hela varvet.

Varv 5: 2 maskor tillsammans hela varvet ut.

Upprepa varv 5 tills du har 8 eller 9 maskor kvar (jag minns inte hur många det blev). Klipp tråden, dra den genom maskorna och dra åt. Fäst eventuella trådar och mössan är klar!

Mot slutet kan det vara bra att använda sig av magic loop, annars blir det svårt att nå maskorna.

Jag kanske inte är så bra på att förklara, det är första gången jag skriver ner en beskrivning på något jag gjort. Hoppas att ni förstår den även om den inte är så klar.

16 december 2008

En lyckad mössa

Japp, nu har jag klarat av att göra en lyckad mössa. Den här gången blev det en till sambon, även den på rundstickor och utan något befintligt mönster. Jag är väldigt nöjd med den och det blev sambon också. När jag höll på med den sa han att han skulle ha den när han går ut och springer, men nu när den var klar sa han att han inte ville det för att han inte ville svettas ner den. Med andra ord kommer han att använda den när han är ute bland folk i dagsljus.

Här har ni mössan på sin ägare:Detalj på mössan:

11 december 2008

Mössa


Här är mössan jag stickat. Något mönster finns inte eftersom jag gick på känn. Rätt enkelt ändå, jag stickade på rundstickor.

Tanken var att min son skulle få den, men tyvärr lyssnade jag på min sambo när han sa att den var tillräckligt lång så den blev för liten. Hädanefter ska jag följa min intuition när jag tror att det behöver stickas lite till. Min sambo har ju många gånger bevisat att han alltid har fel.

Jag är rätt nöjd ändå, nu vet jag hur man stickar mössor så det är bara att sätta igång med en ny. Den här får väl användas som leksak. Sonens docka har för litet huvud för den här mössan, men den kanske går att sätta på en nalle eller något sådant.

10 december 2008

Väldigt virkat


Vill bara tipsa om den här boken. På Adlibris kan ni läsa mer om den och även provläsa några sidor. Jag har önskat den av min mormor i julklapp, så det är bara att hoppas att hon hittar den. Ibland kan hon vara lite klantig så det kan hända att hon kommer med en helt annan bok.

Min son har blivit riktigt förtjust i kaninen jag virkade. Han har sovit med den de senaste nätterna. Jag får försöka komma på något annat att göra till min dotter. Just nu håller jag på med en mössa till min son. Tror att den blir klar ikväll så jag måste hitta nästa projekt nu. Att sitta framför tvn utan något att sysselsätta händerna med om kvällarna skulle kännas riktigt tomt nu.

07 december 2008

Kanin


Här är en kanin jag virkat. Mönstret hittade jag på lionbrand.

Jag hade tänkt att min dotter skulle få den i julklapp, men min son fick syn på den när jag fotade den och blev helt galen i den. Kanske blir så att han får den istället.

04 december 2008

Blommor


Dessa har jag gjort utifrån detta mönster. De blå blommorna gjordes med ett lite tjockare bomullsgarn och en större nål, de vita med ett lite tunnare bomullsgarn och tunnare nål. För att det skulle synas att de "hör ihop" virkade jag sen en kant av smygmaskor på de vita blommorna med det blå garnet. När de var klara limmade jag fast en magnet på baksidan och lät dem torka.

Min sambos mamma ska få dem i julklapp.

02 december 2008

Kycklingar


Min son är galen i ankor. När jag satt och letade mönster på internet fick han syn på dessa kycklingar och ropade ankor, helt överlycklig. Jag frågade om han ville ha sådana och han sa ja. Så dessa "ankor" ska han alltså få i julklapp.

Mönstret hittade jag på lionbrand. Sök på amigurumi chick. Jag ändrade lite i mönstet. Dels använde jag Regia Softy som garn och så gjorde jag vingarna gula istället för orangea. Jag lade även en tyngd i magen så att de ska kunna stå ordentligt.

Nu ska väl min son använda dem som leksaker och gosedjur, men man skulle ju också kunna ha dem som påskpynt. Antingen med en tyngd i botten så att de står, eller så skulle man kunna sy fast ett band på och hänga dem i påskriset.