28 augusti 2009

Floristutbildningen har börjat.

Första veckan av min utbildning till florist är avklarad. Jag kan inte säga annat än att jag äntligen har hittat rätt. Det här är det jag är menad att göra. Kreativitet, färger, former och vackert material. Jag har så otroligt roligt hela tiden, men det är väldigt intensivt och mycket att ta in så jag får erkänna att det ska bli skönt med ett par lediga dagar nu. Tänkte att jag kan visa upp lite av det jag gjort nu första veckan. Det har ju inte det minsta med virkning att göra, men det är ändå ett hantverk och det är långt ifrån så enkelt som jag trodde att det skulle vara. Men gud så lycklig jag är!

En luftig presentbukett i spiralbindning med
ros, nejlika och astilbe.


Hög dekoration i nivåer med bl.a. hosta,
galax, hypericum, gladiolus och nejlika.
Klicka på bilden för att se den bättre.


Låg, kompakt dekoration med galax,
pittosporum, krysantemum och ros.

6 kommentarer:

Sofias värld sa...

Så fina! Vad roligt att du har hittat rätt:). Jag skulle så gärna vilja hitta rätt yrke men det är så svårt. Det man vill göra är omöjligt att försörja sig på eller annars bara dåliga arbetstider eller projektarbeten... Florist verkar vara ett trevligt yrke:) Det är ju ett handarbete det med så jag ser gärna bilder på det du gjort.

H//Sofia

Drutten sa...

Åh, vad kul att du har hittat rätt! Verkligen fina uppsättningar du har gjort, första bilden var min favorit!

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Fina buketter och jag kan tänka mig att du tycker att det är himla kul :D

Pysselkiisen sa...

Jättefina buketter. Tog själv studenten på floristgymnasiet 2005. Vet att du har en underbar tid framför dig! Ta tillvara på den, själv längtar jag ofta tillbaka :D

Sunna sa...

Vad skoj att du hittat din plats, stort lycka till och jag ser fram emot att få se fler vackra buketter

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Svar:

Ingen aning vad vi ska göra med dom. Hoppas dom blir tillräckligt tama så vi kan ge bort dom. Dom är halvvilda men tycker inte det märks på deras beteende... inte för jag vet hur tam-kaninbebisar är men dom är inte speciellt rädda av sig och bits inte... Men kanske är dom för små för att fatta vad som händer.

Fler kaninbebisar ska vi absolut inte ha i detta huset, det är då en sak som är säker ;)