30 november 2008

Nallar


Denna björn ska min brorson få i julklapp. Jag hittade mönstret på lionbrand. Man måste vara inloggad för att se mönstret, men det är bara att söka på Scott The Bear eller Amigurumi. Amigurumi är japanska och betyder ungefär virkat eller stickat, stoppat djur. Den är virkad i stort sett bara med fastmaskor och på så sätt väldigt enkelt att göra, men stundtals var det väldigt pilligt.

Jag var tvungen att göra en till min dotter också, hennes blev med rosa tassar och öron.


Jag har även sålt två sådana här nallar, en blå och en rosa.
Handledsvärmare


Dessa handledsvärmare ska min mamma få i julklapp. Eller denna, kanske jag ska säga, det är ju bara en med på bilden. Det finns i alla fall två av dem. Snygga och enkla att göra.

Jag lade upp 42 maskor, stickade 1 rät maska, 4 aviga, räta resten av varvet tills det var 5 maskor kvar då jag gjorde 4 aviga maskor och 1 rät. Jag stickade 25 cm då jag maskade av och sydda ihop i kanten. Jag lämnade ett lagom hål för tummen. I övre och nedre kant samt runt tumhålet virkade jag en kant genom att göra en fastmaska, 4 luftmaskor, hoppa över ca 1 cm, gör en fastmaska och fortsätt varvet runt. Sist av allt sydde jag på pärlor vid den övre kanten, 2 små brevid en mindre under de virkade luftmaskorna.

Barnfiltar

Då ska jag försöka mig på att skriva det första inlägget här då. Jag har ju mest tänkt visa upp saker jag gjort själv, så det är väl vad jag ska börja med.

Det första jag virkade (förutom på syslöjden i skolan) var en filt av mormorsrutor, i ljusgult, vitt och blått, till min son tills han föddes i september 2006.I juli 2008 föddes min dotter, och självklart skulle ju hon också få en filt. Också den är virkad med mormorsrutor o turkos, vitt och lila. Här är en bild med dottern nerbäddad under filten på bb.