20 september 2009

Virka sjal.

Jag är grymt sugen på att virka sjalar. Många sjalar i olika mönster och olika färger. Sjalar att ha själv och sjalar att ge bort i julklapp. Problemet är att jag inte hittar några vettiga mönster. Två fina har jag sett, men resten är STOOOORA sjalar som hänger ner över rumpan. Jag vill ju ha mina sjalar åt andra hållet, alltså knyta dem i nacken. Har ni några bra länkar att tipsa om?

Vinn amigurumiögon.


Hos Ilkka kan man vinna amigurumiögon som hon målat alldeles själv. Jag har bara svarta ögon så det vore kul att testa färgade också. Som fattig student tycker jag mig dock inte ha råd att beställa ögon när jag redan har ett gäng hemma, så det är bara att hålla tummarna för att jag vinner dessa.

18 september 2009

Istället för virkning.

Det står fortfarande still med virkningen. Eller, det gör det ju inte, men det går väldigt sakta med den. Till att börja med var jag ju som sagt sjuk, vilket fick mig att tappa orken totalt. Sedan kom smällen med att Elvis, hunden jag vuxit upp med, som funnits i min familj sedan jag var 11 år, avlivades för 1,5 vecka sedan. Då var jag alltför ledsen. I förgår kom smällen med att en stor del av filten jag håller på med plötsligt gick upp. Antagligen måste trådarna varit för dåligt fästa, men jag tyckte att jag gjorde det bra. Finns det något universalt superknep när det kommer till att fästa trådar som jag inte upptäckt? Detta fick mig ju att tappa lusten lite smått. Och så har vi ju skolan som tar mycket av min ork och kraft. Fram tills filten är klar så kan jag ju hur som helst visa upp lite fler skolarbeten. Håll i hatten, nu kommer en bildkavalkad!
Ok, det kanske inte blev så många bilder ändå, men några i alla fall.


03 september 2009

Det står still.

Jag håller på med en filt till min kompis son (någon kanske minns att jag lade upp något foto på en gravid vän i vintras, det är innehållet i den magen filten är till), men just nu står det helt still. Blev sjuk igår och orkar ingenting. Kan inte ens äta och att sitta här och skriva känns enormt ansträngande. Det känns allt annat än kul eftersom jag vill vara i skolan. När det inte var möjligt så tänkte jag att jag kunde ju se till att bli klar med den där filten i alla fall. Jo tjena! Den kan vi ju drömma om. Någon som har tips på hur man blir frisk snabbare? Jag fryser, har feber, är tjock i halsen och huvudet och enormt trött hela tiden. Hur får man bort det?