31 mars 2009

Award


Jag fick en award av Moster Maska. Tack så mycket! Jag skickar den vidare till Fröken Elsa.

29 mars 2009

Tillfälligt avbrott.


Jag håller på med en landskapsburk, men jag fick tillfälligt avbryta arbetet med den eftersom min brorson fyller 1 år den 16:e april. Kom plötsligt på att det inte är så långt kvar tills dess och eftersom jag länge haft planer på att han bl.a ska få en filt i present var det bara att köpa hem garn och börja.

Att virka filtar är underbart! Samma rörelser om och om igen, räkna lite men 10x2=20 och 6x2=12 är ju inte alltför svårt ;)

Har startat upp ännu en blogg förresten. Funderade över om jag skulle börja skriva personliga inlägg här, mitt humör, barnens framsteg, bokrecensioner osv, men kom fram till att jag ville hålla den här bloggen någorlunda "ren", alltså virkning med något enstaka inslag av annat. Skulle ni vara nyfikna på allt det där andra så kan ni titta in på Jag Stampar På Ditt Hjärta. Än så länge är det inte mycket skrivet, men det kommer att bli. Om ni tittar in så får ni gärna säga hej också.

Edit: Jag vill bara skicka ett tack till er som hälsar att jag har awards att hämta hos er också. Jag lägger dock bara upp sådana som är personligt riktade till mig, jag känner mig så girig annars. Hoppas att ingen tar illa upp, för det är inte så det är menat.

27 mars 2009

Tävla om blommagneter


Efter min dröm borde jag kanske undvika tävlingar, men eftersom jag aldrig tar mig i kragen och fixar snygga kylskåpsmagneter så är jag ändå med och tävlar om dessa som man kan vinna hos Ida. Eller inte just dessa, men 4 i valfri färg.

Trevlig fredagkväll allihop!

26 mars 2009

Vinn barn.


Det har varit alldeles för mycket tankar på tävlingar för min del den sista tiden. Inatt drömde jag att folk börja lotta ut sina barn på sina bloggar.

(Detta är alltså bara ett konstaterande, mina barn lottas alltså inte ut på riktigt.)

25 mars 2009

The winner takes it aaaaall


(Jag gillar inte ens Abba).

Nu är i alla fall tävlingen om kycklingarna avgjord. Och hur gick det till?


Jag körde på det gamla hederliga sättet med lappar i en burk. Jag använde min (för tillfället) favoritburk som jag passar på att skryta lite över här:Där nere låg ni allihop, som deltog. Locket stängdes och sedan skakades burken en bra stund.Skakandet av burken gjorde min son helt exalterad, han dansade omkring och tjoade så han fick äran att dra en lapp, vilket gjorde honom överlycklig, som ni kan se. Så vem vann då?Jo, det gjorde:

Eva måste verkligen ha tur. Som tävlingens sista deltagare slank hon in knappt 10 minuter innan den skulle avslutas och drog hem vinsten. Ett stort grattis till dig, jag hör av mig i din blogg.

Ett stort tack till alla som deltagit. Ikväll måste jag plugga inför morgondagens prov, men så fort jag har tid ska jag titta runt hos allihop och förhoppningsvis hittar jag ett nytt gäng bloggar att följa. Välkomna tillbaka hit, nästa tävling blir om några månader när jag nått 5000 besök.

24 mars 2009

Landskap på burk - Maskrosor


Så här är den, min nästa "Landskap på burk". Maskrosor, Taraxacum, som anses vara ogräs, men jag tycker att maskrosor är väldigt vackra. Eller som en strof jag hittade när jag googlade på maskrosor: "Jag lät alla mina maskrosor finnas, fast jag vet att dom kallas ogräs och bör rotas ut. Men det är så skönt att sitta och minnas, små solar i gräset när sommarn är slut..."

3 tävlingar hos andra

Hos Prinsessan och jag kan man vinna ett gäng med olika saker, handduk, badbom och prinsessmycke är några exempel.


Hos Tefrossa kan man vinna en fin "påskteburk" samt te. Plåtburksgalen som jag är och eftersom jag älskar te så vill jag absolut vara med och tävla.Hos Kamilla Stickar kan man just nu vinna garn och mönster till rosor, örhängen eller en påske med stickmarkörer. Fin idé med garn i en glaskupa också!

Sen kan jag tipsa om min egen tävling två inlägg ner. 2 kycklingar kan vinnas om du skriver en kommentar senast kl 18 imorgon.

Trött trött trött


Såhär trött har jag varit den senaste veckan och därför har det inte hänt mycket här i bloggen. Ikväll blev jag i alla fall klar med ännu en "Landskap på burk". Jag väntar dock tills imorgon med att fota och lägga upp den, såhär mitt i natten skulle den inte göra sig bra på bild.

Riktigt kul att komma in här och se att ni är ett gäng som är med och tävlar om mina små kycklingar. Ärligt talat har jag varit livrädd för att titta in här. Tänk om ingen hade velat tävla om dem. Vilket fiasko det hade blivit! Ska titta in hos alla de närmsta dagarna och även hos er andra som jag brukar följa.

Sist men inte minst har jag en liten förfrågan... Har tänkt börja på en ny landskapsburk redan imorgon och till den skulle jag behöva stärka vissa garndelar. Är det någon som har ett bra recept på den typen av stärkelse? De jag lyckats hitta har alltid en varning om att man endast ska använda dem till vitt garn eftersom sockerkristaller kan komma att synas annars.

17 mars 2009

Tävling hos migNu har jag passerat 1000-besöksgränsen så det är dags för en tävling. Eftersom det snart är påsk tyckte jag att det passade bra med ett par kycklingar. Gjorde ett par till min son som han fick i julklapp och de blev populära.

Nu är de förbättrade, vingarna är mycket finare. De går att ha som påskpynt, stående som de är (de har en tyngd i sig för att stå bra) eller så kan man sätta i en tråd och hänga upp dem, eller så kanske det finns något barn som vill ha dem som leksak.

Du tävlar genom att lägga upp den här bilden på din blogg, länka till det här inlägget samt lämna en kommentar. Har du ingen blogg så kan du lämna en kommentar med din mailadress så att jag kan kontakta dig om du vinner. Tävlingen avslutas onsdagen den 25:e mars kl 18 så att jag hinner skicka ut paketet till vinnaren i tid till påsk.

Tillägg: Nu har jag lyckats få en bättre bild :-)

15 mars 2009

Tävling hos Miss Katka


Man behövde inte länka till hennes tävling för att delta, men eftersom jag aldrig hade hittat dit om det inte vore för att Pink Friday gjorde det så länkar jag med. Så gå in hos Miss Katka om ni vill vara med och tävla. Även om ni inte vill det (vilket jag hoppas på eftersom jag vill vinna) så är hennes blogg väl värt ett besök.

För övrigt är det snart dags för en tävling här med eftersom jag strax nått det hedervärda antalet 1000 besökare. Haha, så ynkligt det känns när alla andra kommer dragandes med sin 10 000 besökare. Nåja, jag är faktiskt stolt och glad över att ha fått hela 1000 besök, så jag gnäller inte. Och ska jag vara riktigt pyttenoga så är det faktiskt över 1000 besök eftersom jag hade haft bloggen ett tag innan jag lyckades få in en besöksräknare.

Nu ska jag gå och kurera min öroninflammation (japp, det har jag åkt på också, sjukdomarna tar aldrig slut) med lite penicillin. Hoppas ni mår bättre.

10 mars 2009

Armband till mig


Jag hade tänkt köra en "Sagofe goes modeblogg" och visa hur snygga dessa är till mina svarta stuprörsjeans, en svart topp och min senapsgula cardigan vars ärmar täcker ungefär 3/4 av underarmarna (ärmarna är alltså längre än 3/4-ärmar), men eftersom jag är sjuk har jag inte den minsta lust att dra på mig något annat än myskläder och snygga till mig tillräckligt mycket för att ta en bild som jag vågar visa upp på internet. Ni får helt enkelt nöja er med en bild på mina händer och handleder. Och armbanden såklart, det som är meningen att ni ska kolla på!

Jag har extremt smala handleder, eller armar överhuvudtaget, så på dessa gjorde jag inga knappar utan sydde ihop alla blommor. Trots det är de för stora, så jag funderar på att tvätta dem och hoppas på att de krymper lite. Håll tummarna!

09 mars 2009

Adjustable ring

Jag antar att många av er redan har upptäckt adjustable ring för länge sedan, men för er som inte har gjort det så vill jag tipsa om den. Själv upptäckte jag den för några veckor sedan, när jag virkade svamparna till burken. Ett helt fantastiskt sätt att börja när man ska virka i ring.

Här finns en väldigt bra tutorial med text och bilder som visar hur man gör. Dessvärre är den skriven på engelska, men bilderna visar väldigt bra hur man gör, så ni som har svårt för engelska borde ändå förstå hur det går till. Det går även att söka på adjustable ring eller magic ring, som de också kallas, på youtube så hittar man bra instruktioner i video.

Tänkte visa upp mina senaste armband senare om jag hinner. Sen ska jag försöka få klart klänningen jag håller på med. Är bara lite rädd att garnet inte kommer att räcka.

05 mars 2009

Present till mamma


Jag inspirerades av Ida och var tvungen att göra ett armband jag med. Det blev vitt och min mamma fick det när hon var här idag. Ringen hon har på sig är ett riktigt pyssel, den med. Nu är den köpt, men den som den köptes av hade gjort den själv av en sked. Smått otroligt tycker jag. Där kan man prata om kreativitet!

Armbanden var verkligen roliga att göra. Det gick snabbt och enkelt. Håller redan på med ett till, ett svart till mig själv. Ska nog göra två svarta, jag tror att det skulle vara snyggt med ett på varje arm.

04 mars 2009

Paisley


Kan ju även visa upp det senaste jag gjort, två paisleyrutor, eller vad man nu ska kalla det. Jag googlade på paisley för att hitta paisleymönstrat tyg att göra gardiner av och råkade ramla in på en sida med virkade paislays. Eftersom garnet till klänningen jag håller på med har tagit slut så tänkte jag att det är ju något att sysselsätta sig med så länge i alla fall. Tog garn jag hade hemma och jag är riktigt nöjd med färkombinationen. Jag skulle kunna tänka mig ett överkast av såna här, men jag måste lista ut ett bra sätt att virka eller sy ihop dem först.

Bonniers stora bok om stickning


Trots att jag inte fyller år förrän imorgon så har jag redan fått en del presenter. Min bror fyllde år igår och med mamma och släkten på hennes sida så firar vi alltid våra födelsedagar ihop. Alltså fick jag presenter redan igår, bl.a. Bonniers stora bok om stickning.

Jag har bara hunnit bläddra i den lite snabbt, men den verkar riktigt bra. Den börjar med ett avsnitt om stickningens historia som var väldigt intressant att läsa. Resten va boken lär ut hur man stickar, allt från hur man lägger upp maskor och stickar rätstickning till hur man stickar med pärlor och avancerade mönster. Det är bilder på allt stickat och både ritade och skrivna beskrivningar. Det lär väl bli en del provlappar här hemma framöver. Nu ska jag lära mig att sticka på riktigt!