28 februari 2009

Orkidéer



Det är orkidéutställning på Blomsterlandet här i Norrköping just nu. Orkidégalen som jag är så släpade jag igår dit min sambo och kom hem med 3 nya familjemedlemmar. Den översta här, en Phragmipedium, var nära på att inte komma med, men den är ju så vacker att jag inte kunde motstå den!


Det blev också en phalaenopsishybrid.



Ovan nämnda phalaenopsis fick dela kruka med en Orkidé Vannilla. Vanilla brukar vara svår att få att blomma, men det är ju häftigt bara att ha en vaniljorkidé och bladen är riktigt fina!

Nu kanske ni undrar vad blommor har med pyssel att göra, men ni anar inte hur mycket jag pysslar med mina orkidéer... Vattenbad, näring, omplantering osv. Nu har jag 17 st, 4 eller 5 har jag råkat ta livet av under åren jag pysslat med orkidéer. Men å andra sidan så blommar alla mina phalaenopsis (brudorkidéer) om för andra eller tredje gången just nu, så jag känner mig inte så dålig ändå.

25 februari 2009

Värme i Vintermörkret



Jag fick denna utmärkelse från Fröken Elsa. Skulle gärna skicka den tillbaka eftersom hennes blogg är en av mina favoriter som verkligen lyser upp i detta tråkiga väder. Men så kan man ju inte göra så vem ska jag skicka den vidare till? Vem, vem, vem? Det får bli *tamtamtamtam* (fanfar) Pysselmamman. Hennes blogg är nystartad så än finns det inte så många inlägg, men de som finns är väl värda en titt... Lite virkat, lite stickat, scrappat och några dörrskyltar. Är säker på att resten som hon kommer att visa upp kommer att vara minst lika fint.

Fick även veta att det varit lite problem med att kommentera här i min blogg. Har ändrat så att det numera är ett popupfönster att kommentera i. Någon som skulle kunna skicka en kommentar så att jag får se om det funkar bättre nu?

Han är man!


Jag håller på att virka en klänning till dottern. Igår kväll bad jag min sambo att klippa av lite trådar som jag hade fäst och han lovade att absolut inte skulle klippa av någon ofäst tråd. För att vara säker så satte jag dit en säkerhetsnål och sa till honom att bara klippa av de trådar som var till vänster om den. Trots det så hade han klippt av en ofäst tråd när jag kom tillbaka. Självklart repades ett hörn upp en bit.

Idag sade jag till honom att nu fick han virka om framsidan och visade honom hur man gjorde luftmaskor, fastmaskor, halvstolpar och stolpar. Han satt och pillade med virknål och tråd en lång stund och jag hämtade kameran.
- Det här måste jag bara visa upp! sa jag. Titta in i kameran då!
- Nej, det tänker jag inte göra, svarade han, och du får inte visa upp de där bilderna på internet.
- Jodå, jag ska lägga upp dem på facebook.
- Det ska du inte!
- Varför inte då? frågade jag.
- Jag är man! svarade min sambo. Jag frågade vad han menade med det och han svarade att jag visste vad han menade. Och visst gör jag det... Att virka är en tjejgrej, kvinnogöra, eller vad man nu vill kalla det.
- Men det finns män som virkar! protesterade jag. Och vad gillar du att göra?
- Städa och laga mat och sånt, svarade sambon.

Tjejgrejer och kvinnogöra ja... Ja, han är inte så konventionell som det kanske verkade först. Faktum är att det faktiskt är han som står för de där sakerna i den här familjen... Städa, diska, laga mat och sånt. Han är däremot inte särskilt bra på att bygga saker, sätta ihop möbler från Ikea och sådant. Där tar jag över. Att virka och sånt är nog egentligen den enda "tjejgrejen" jag gör. Efter en diskussion om att folk skulle tycka att han var töntig gick han till sist med på att låta mig lägga upp en bild här.
- De flesta som läser min blogg virkar nog själva, sa jag. Och han tyckte att han hade förtjänat att synas virkandes efter att ha förstört något som jag hade hållit på med i tre dagar. Han sa tom att jag fick lägga upp en bild på facebook, men vi får väl se hur det blir med det.

Hur det gick med virkandet? Han var ju så seg att dottern säkert skulle vara 5 år innan klänningen blev klar. Jag lyckades rädda det som blev förstört. Snyggt blev det inte, men förhoppningsvis kommer det inte att synas så mycket när jag sytt ihop delarna. Men som ni ser på bilden så lyckades han i alla fall lägga upp luftmaskor, min käre sambo.

21 februari 2009

Landskap på burk - Svampar



Jag har helt gett upp tossorna och istället pysslat med denna lilla sak som jag kallar landskap på burk. En skogskulle med tre flugsvampar och små grästuvor infångade i en glasburk. Jag såg något liknande någonstans för några månader sedan och gillade den... Men min blev faktiskt bättre, tycker jag själv. Ingen svamp är likadan som en annan.



Locket blev också mönstrat som en flugsvamp. Kommer fler landskap på burk längre fram, men med andra saker i burkarna. Jag har lite idéer, men jag måste fundera mer på hur jag ska lösa vissa saker och leta upp lite bilder på hur vissa saker ser ut så att jag vet hur jag ska virka. Under tiden har jag ett annat projekt för händerna.



Visar även upp dagens cupcakes. Min sambo fyller idag 28 så förutom en svindyr tröja, som med frakt gick på över 800:-, fick han dessa. Ja, vi bjöd väl på dem när släkten kom på besök, men det var ju för hans skull jag gjorde dem. Det är även hallon i själva muffinsen vilket gjorde att det inte blev så sötsliskigt. Tom jag, som inte är så förtjust i sötsaker, tyckte att de var riktigt goda! Men om jag önskar mig en muffinsplåt när jag fyller år så borde jag önska mig en spritser också.

19 februari 2009

Vinn ett halsband


Hittade till Pysselmammans blogg precis och tur var det, för där kan man vinna ett halsband. Det känns som om de flesta har utlottningar i sina bloggar nu. Det är ett tecken, jag fyller snart år och jag kommer att vinna allihop! ;-)

17 februari 2009

I brist på annat


Det mesta går fel med min virkning just nu. Jag försöker göra ett eget mönster till bebistossor och det är hela tiden någonting som inte blir bra. Men gör ett par efter ett befintligt mönster, kanske ni tänker då, men det går inte. En del av mitt projektarbete den här terminen är att göra egna mönster. Nu har jag lagt tossorna åt sidan för att pyssla med ett annat virkprojekt istället.

Hur som helst, eftersom jag inte har något virkat att visa upp så kan jag ju alltid visa cupcaksen/muffinsarna (kalla det vad ni vill) som jag gjorde idag. Sonen hjälpte till att dekorera en av dem, kan ni se vilken? Om tre veckor fyller jag 25. Jag tycker inte att kakor och sånt är så jättegott, men det är jättekul att göra, så jag funderar på att önska mig en muffinsplåt och en spritser så att jag kan få dem ännu finare.

Passar också på att visa upp min receptbok. Jag köpte den på Indiska för... hm... 2 år sedan kanske, och den är sjukt fin!

16 februari 2009

En tävling till



När jag kämpar på med virkningen, repar upp och gör om, så att det inte blir några inlägg här så är det tur att det finns tävlingar som gör att bloggen lever lite i alla fall. Pust, var det där den längsta mening jag skrivit?

Hur som helst, den här gången är det Fröken Elsa som står för tävlingen och hon lottar ut detta fina underlägg. Det skulle passa perfekt i mitt kök sen när vi gjort om där. Jag kan verkligen se mig själv sitta vid köksbordet, läsandes en bok eller tidning, med min tekopp på detta underlägg. Bara att hålla tummarna.

14 februari 2009

Ytterligare en tävling



PÅ Veronicas blogg, Ulliga gulliga saker, kan man nu vinna dessa nålfiltade hjärtan. Hur söta som helst! Passar väl bra, nu när det är Alla Hjärtans dag. Vad hurtigt det där lät då, jag firar inte ens dagen eftersom jag bara tycker att det är kommersiellt trams, men jag gjorde ett försök att får det att låta bra i alla fall. Däremot gillar jag romantik... Men jag blir hellre överraskad med det än att planera in det på en särskild dag. Dessutom så firar vi ju förlovningsdag i början av februari, även om det inte blev något firande i år. Vi skulle gå på bio och ta något glas champange, men barnvakterna blev sjuka så vi satt bara hemma och åt chips och dipp istället.

Även om jag nu inte firar AHD så tycker jag att de nålfiltade hjärtana är jättefina så jag är med och tävlar, men det kan ju ni som läser här skippa så att mina chanser att vinna ökar ;-)

Prinsess-tävling



Hos prinsessan och jag kan man just nu vinna dessa fina saker. Underbart vackra och då vill ju självklart jag vara med och tävla.

12 februari 2009

Grytlapp med dammsugare



Ingen har väl missat att jag virkar bakverk på grytlappar? Den här gången blev det en med dammsugare, eller punchrullar, om man hellre vill kalla det så. Jag är riktigt nöjd, den behöver bara sträckas ut lite i hörnen, men jag kunde inte vänta med att lägga upp den, så ni får se den som den är nu. Nu blir det nog ingen mer grytlapp på ett tag, jag har inga idéer om vad jag skulle kunna göra på nästa. Har redan påbörjat ett annat virkprojekt som varken har med grytlappar eller bakverk att göra.

För ett tag sedan läste jag att man ska hålla virknålen som en penna när man virkar. Jag testade, men det kändes helt fel i min hand. Är jag den enda som håller virknålen fel?

Tillägg: En sak är jag faktiskt inte nöjd med och det är att det blir såna där prickar där man byter färg. Är det något man får leva med eller går det att undvika på något sätt?

Tävling



Genom någons blogg upptäckte jag igår att man kan vinna dessa söta, antingen de tre översta eller de tre understa, hos Pink Friday. De vill jag ha! Antingen ska de vara i barnens rum nu när vi ska göra om där, eller i köket... För vi ska ju göra om där med. Om jag vinner vill säga.

11 februari 2009

Jag kan fota också



Jag gör även annat än att virka, för att ta ett exempel så fotar jag och nu när jag köpt en ny kamera så har jag blivit som galen.

För några dagar sedan var min gravida vän Anna här och då passade jag såklart på att använda henne som modell. Några bilder blev jag riktigt nöjd med, som denna. Det enda som stör mig är att ingen tog såna här bilder på mig när jag var gravid, det var bara min sambo som tog vanliga magbilder. Nåja, skulle jag någon gång skaffa ett tredje barn så får jag väl försöka hitta någon som vill fota mig då.

Fler bilder finns att se i galleriet på min hemsida, Egosidan.

04 februari 2009

Ännu en nalle



Ännu en nalle är gjord och denna ska min brorsons kusin få. Inte något av mina barn alltså, utan hans kusin på mammans sida. Min brorsons moster fick se den min brorson fick i julklapp och önskade sig en med rosa istället för blått till sin dotter. Självklart kunde jag fixa en! Nallarna går snabbt att göra och amigurumi är ju bland det roligaste som finns att virka!

Denna lilla nalle fick också en rosett, för att göra det extra "flickigt". Tyckte att det blev så fint att jag nog ska göra en rosett att sätta på min dotters nalle också.

Imorgon får jag äntligen mina pengar och då ska jag fixa en ny kamera! Sedan ett par veckor funkar ju inte min längre som den ska, men snart blir det bra bilder igen... Snart!

03 februari 2009

sticka & virka



Var på Ica Maxi och handlade idag. Vi kom på att vi glömt hamburgerbröd så jag sprang iväg för att hämta det. Som alltid, när vi är och handlar, bara råkar jag hamna på avdelningar där vi inte ska köpa något och måste stanna och kolla. Denna gång blev det bokavdelningen, medan min sambo och dotter stod och väntade. Sonen var hos barnens farmor. Han är inne i en period när han lägger sig på golvet och skriker när han inte får det han vill ha, så vill vi att det ska gå snabbt och handla så får han vara hos någon annan under tiden.

Jag sneglade på olika böcker och fick syn på ett bord med röda prislappar. Där låg även denna bok! 59:-, det kunde det vara värt, även om jag egentligen inte visste vad det var för bok. Tog den, sprang iväg och hämtade hamburgerbröd, fick av någon anledning även med mig en tub vars innehåll jag inte längre minns, och sprang tillbaka till sambo och dotter.

När jag kom hem och tittade på kvittot såg jag att jag bara betalat 39:- för boken, ännu billigare än vad som stod på prislappen. Som hittat! Har bläddrat genom boken lite snabbt, så jag vet fortfarande inte så mycket om den. Det tycks inte vara några klara mönster i den, utan enkla förklaringar å hur man gör och inspiration om hur man kan piffa upp kläder, väskor etc. Än så länge ser jag den mest som en inspirationskälla, men för 39:- är jag mer än nöjd!

Har tittat runt lite på internet för att se var man kan köpa den, men den tycks inte finnas någonstans. På bokus kan man i alla fall läsa mer om den, även om den står som definitivt slut.